lauantai 20. marraskuuta 2010

YHDEN SIVUN KEITTOKIRJA

YHDEN SIVUN KEITTOKIRJA 10-20 min
(Copyright Anja Härkönen)
Allaolevasta ohjeesta voit jättää mitä tahansa pois tai lisätä mitä tahansa.
Kaikki maut eivät kuitenkaan sovi yhteen. Iloista ruokaseikkailumatkaa. Ruuasta tulee mielialasi mukaista.
Keita ainakin litra vettä valmiiksi.
Pistä iso vokkipannu kuumalle levylle.
Lisää loraus oliiviöljyä
Pienennä siihen 2 raavittua porkkanaa ja 3-4 kaalinlehteä
(Halutessasi mitä tahansa vihanneksia mitä kaapista löytyy, voit lisätä, sipulia, parsakaali, ruusukaali, kyssäkaali, selleri, palsternakka, paprikaa, sieniä, ituja, herneitä.)
Lisää mustapippuria tai mitä tahansa pippuria ja chiliä tai currya tai jalapenojauhetta ihan vähän.
Paista ja sekoita.
(Halutessasi lisää naudanlihapalasia tai jauhelihaa tai sian suikaleita tai kanan palasia tai makkaran palasia tai kalaa tai tofua.)
Paista ja sekoita, älä polta.
Lisää keitettyä vettä ja keitä.
Lisää valkosipulia 1-10 silputtua kynttä.
Lisää 1 dl aterioitsijaa kohden riisiä tai makaroonia tai perunalohkoja tai keitä ne erikseen.
Hauduta kypsäksi.
(Halutessasi lisää tomaattipyrettä tai omenan paloja tai aprikoosin paloja tai inkiväärin siivuja)
Hauduta kypsäksi.
Voit halutessasi suurustaa: Lusikallinen maissijauhoa 1/4 dl vettä sekoitetaan joukkoon ja keitetään hetki.
Lisää soijakastiketta tai suolaa tai juustoraastetta/-paloja tai chilikastiketta
Tarjoa voin ja kynsilaukkamurskeen tai juustoraasteen tai porkkananraaasteen tai tomaattiketsupin tai suolakurkun tai tuorekurkun tai tuoretomaatin tai salaatin kera.
Salaatinkastike: oliiviöljyä + balsamico-tai viinietikkaa + kuivattuja tai tuoreita yrttejä + mustapippuria + kynsilaukkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti