keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

ALKOHOLISTA VIEROITTUMINEN

60 % TAYS:n kuvantamiskeskuksen (rtg) kuvauksista on alkoholin vuoksi. Alkoholi on siis yhteiskunnallekin erittäin kallista. Saatikka yksilötasolla. Juurikaan ei puhuta alkoholin liuotinominaisuudesta ja sen aivoja surkastuttavasta vaikutuksesta. Aivot "sulavat" ennen maksan "poksahtamista". Aivojen sulaminen näyttää kiihtyvän 35-40 ikävuoden jälkeen. Jokainen "umpikänni" jättää palautumattomia muutoksia aivoihin.
Tämän äänitteen tarkoituksena on purkaa tunnesidettä alkoholiin jolloin sen vähentäminen onnistuu. Jos olet alkoholisti on ainoa mahdollisuutesi täydellinen absolutismi.
Valitettavasti lähes jokaisessa suvussa on "vodkageeni" eli taipumus alkoholismiin. Tällöin ainoa keino estää alkoholismin kehittyminen on absolutismi. Alkoholigeeniin liittyy usei myös pelihimo, makeanhimo tai jokin muu riippuvuus.
ALKOHOLI
Tällä äänitteellä puretaan alkoholiin liittyvää tunnesidettä. Sitä kannattaa kuunnella 90 pv 2 kertaa päivässä tai vuorotellen "Itsearvostuksen julistus ja uni" - äänitteen kanssa.
AIVODIALOGI
Tällä äänitteellä pääset kontaktiin mielikuvatasolla elimistösi tärkeimmän elimen kanssa. Se ohjaa koko elimistöäsi. Tulet tietoiseksi siitä mikä on hyvää ja mikä pahaa aivoillesi.
Alkoholista vapautumisen vaihtoehtoja Ilkka Härkönen(C)
1. Opettele olemaan selvinpäin kännissä,vaikka kapakassa eli puhumaan ja käyttäytymään yhtä hullusti - kroonisesti. Sama kännikokemus siis selvin päin.
(Tueksi jotkut ottavat Antabusta.)
2. Ihminen oli sikiönä konfluenssissa - sulautuneena äitiinsä ja kaipaa sitä turvallisuutta ikuisesti. Siksi syntymän jälkeen on viisasta jatkaa konfluenssia olemalla vauvan kanssa ihokosketuksessa öisin pari vuotta. Sen jälkeen lapsi ei sitä elämässään kaipaa. Hänestä ei tule läheisriippuvaista.
>Umpikännissä on pseudokonfluenssi ja kaipaa kuitenkin oikeata.
Känni ei ole aito valaistumiskokemus eli sator; siksi, se on pseudo.Satorissa on aito konfluenssi. Ihmiset kaipaavat sitä.
>Kun olet parisi kanssa sängyssä nahat vastakkain ihan paikallasi, mitään tekemättä, parittelematta, ihon tuntoaistisi häviää, häviätte ja sulaudutte toisiinne, et tiedä missä sinun ja parisi välinen raja on, unen rajamailla, silloin olette konfluenssissa, kuin sikiönä. Sitä ihmiset kaipaavat.
>Meditoi 2x/pv 20 min kerrallaan (=heitä ajatuksiasi nuotioon). Joskus häviät olemasta hetkeksi tai sulaudut maailmaan tietämättä mikä on sinua mikä maailmaa. Siinä konfluenssikokemus joka päivä (=hypnoositranssi). Pään laajennusmeditaatio vaikuttaa samalla tavalla. Konfluenssikaipuu vähenee, aivojen toiminta, luovuus paranevat. Voi olla kännissä selvin päin.
3. Tupakan voi lopettaa (4 sikariaskia/pv) ajattelemalla et jos polttaisin niin nyt polttaisin.
Toimii alkoholinkin suhteen.
4. Kun suvussa on alkoholigeeni, on oltava tietoinen vaarasta.
Toiset haluavat olla ajattelematta ja juovat itsensä känniin. Heidä tiedostamisensa taso on heikko ja heikkenee edelleen. Aivot sulavat ja surkastuvat, loppukin ymmärrys häviää.
5. Jos sortuu ryyppäämään, niin heti umpi-aversio-känni päälle. Aivosoluja tosin kuolee aika runsaasti.
Tsemppiä vaan.*i*

2 kommenttia:

 1. Näissä blogeissa on raaka-ainetta hyvin konkreettisiin ja itsehoitoa vahvistaviin prosesseihin. Pidän erityisesti siitä, että neuvot ovat silkkaa suoraviivaista imperatiivia, mutta niiden takaa ei välity kaikkivoipaa, hyvänsuopaa täti/setämäistä pämätystä. Tästä vaan eteenpäin tuotteistusta jatkamaan. Omille www-sivuilleko? Millä aikataululla?

  VastaaPoista
 2. Hyviä ohjeita, jotka tähtäävät johonkin muuhun kuin lääkinnälliseen vieroitukseen. Siinä tulokset eivät ole kovin vakuuttavia. Minun mielipiteeni alkoholin fyysisestä vieroituksesta on, että siinä voisi käyttää alkoholia lääkkeiden sijasta. Kognitiiviset keinot ovat vuorossa sen jälkeen, esimerkiksi kirjoittamasi ohjeet. Lisäksi aistien herkistys, vaikkapa luonnossa kulkeminen ja rauhoittuminen meditatiivisesti. Tyhjentyminen menneestä ja keskittyminen olemiseen ilman alituista ajattelun häirintää. Tarkoitan siis opettelua uuteen huumeeseen, itse elämään.

  Miksi Jeppe juo? Klassinen kysymys, jota joskus aikoinani pohdiskelin. Monesti alkoholisoituneet ihmiset ovat hyvin herkkiä, runoilijoita ja haaveilijoita. Heillä on kaipuu jostain paremmasta tai paremminkin hyvemmästä. He haluavat muuntaa sitä todellisuutta missä elävät. Siihen tulokseen tuolloin tulin tuon pakonomaisen juomisen etiologian suhteen.

  Jeppe haluaa muuntaa todellisuuttaan, mutta samalla hän menee ajattelun alapuolelle. Tämä erottaa päihteiden kautta hankitun kokemuksen kirjoittamastasi sator-kokemuksesta jossa ollaankin ajattelun yläpuolella. Jepen pyrkimys on muuttaa todellisuutta vaikka hän vain alkoholilla muuntaa sitä. Pyrkimys on siis hyvä, mutta valitettavasti se aiheuttaa vain kärsimystä. Kaiken kukkuraksi "työkalu", aivot alkavat "sulamaan". Mitä muuta Jepelle voisi tarjota kuin alkoholia, jotta hänen todellisuutensa olisi sellainen että siinä olisi hyvä elää?

  Ajattelussa pitää tapahtua muutos ja riippuvuudesta pitää päästä eroon. Mitä Jeppe sitten saa tilalle? Saako Jeppe kaipaamansa muutoksen todellisuuden kokemukseensa? Mikä on ratkaisuna kaikkiin riippuvuuksiin? Elämän mielekkääksi kokeminen ei riitä, vaan elämän pitää astua ihmisen olemukseen.

  Olen havainnut käytännössä, että maailmassa on kaksi tietä päästä lopullisesti eroon alkoholista. Kuolema ja dementia. Kumpikaan ei tunnu houkuttelevalta vaihtoehdolta. Kummassakin kuitenkin todellisuus sellaisena kun se on ymmärretty muuntuu. Kuolema lopettaa, dementia armahtaa. Mutta mikä olisikaan se kolmas tie, joka opettaisi? Olisiko se Ilkan äänite? Jotain mistä ihmiseen astuu syvempi ymmärrys ja hän todella herää elämään elämän ollessa 'hyvintä' huumetta.

  VastaaPoista