tiistai 18. toukokuuta 2010

MAAILMANKAIKKEUDEN SELITYS
Maailmankaikkeus on pallo, joka sisältää kaiken.
Sen keskipisteenä on jokaisen oma napa, jonka ympäri se pyörii. Siis minun napani ympärillä pyörii maailmankaikkeus.
Keskipisteestä lähtee pallon pinnalle kartioita, pyramideja, tetraedreja - miten vaan.
Jokainen kartio on tieteellinen kokonaisuus. Niitä on matematiikka, taloustiede, filosofia, fysiikka, kemia, sosiologia, arkeologia, metsätiede, biologia, lääketiede, psykiatria, psykologia jne. loputtomiin.
Jokaisen kartion kärjestä tiedät ja ymmärrät jotain. Jokaisesta kartiosta ymmärrät 1/milj.osa promillea eli miljardisosan. Loppuosa menee yli hilseen.
Jos hankit ymmärrystä lisää 1 miljardisosan olet 100% tietävämpi.
Lohdullista! Tekee nöyräksi.
Professori tietää enemmän, muttei välttämättä ymmärrä ilmiön syvempää olemusta enempää kuin muutkaan.
Kosmologit sanoo, että tunnettu energia ja näkyvä maailma on 5 % maailmankaikkeudesta. Loppu on näkymätöntä. Matemaatikko laskee moniulotteisia maailmoja. Onko olemassa 5-, 8- tai 10-ulotteisia maailmoja?
Koska 95 % on näkymätöntä, josta et voi tietää mitään, voit ymmärtää vain pienen osan tuosta 5:stä %:sta. Näin tietomme on häviävän pieni ja oppimista loputtomiin.
Koska tietomme ja ymmärryksemme on niin pieni, teemme ympäröivästä maailmankaikkeudesta kuvitelmia - projektioita - elämme "harhamaailmassa".
Kun valaistuneelta kysyttiin miten hänen elämänsä valaistumisen jälkeen on muuttunut hän vastasi, että ennen valaistumista hän hakkasi puita ja kantoi vettä ja nyt hän hakkaa puita ja kantaa vettä. Erona kait, että nyt hän hymyilee sateella eikä tee projektioita - nöyrästi tietää tietämättömyytensä. ;)