lauantai 12. lokakuuta 2013

TUTKI ITSEÄSI HEILURILLA


Kysy alitajunnaltasi asioita, joita et muista tai tiedä, mutta alitajuntasi on niistä tietoinen.
Tämä on siitä erikoinen heilurimenetelmä, ettei se ole "huuhaata".

Ohje:
Ota ohutta lankaa noin 20-30 cm ja sido siihen avaimen rengas tai sormus.
Ota kynä ja muistiinpanopaperia.
Laita heiluri silmiesi tasolle siten, niin ettet näe kättäsi. Pidä kättäsi paikallaan. Alitajunnan antama informaatio siirtyy käteesi hyvin pieneksi idiomotoriseksi liikkeeksi, josta et ole tietoinen ellet näe kättäsi.
Heiluri voi tehdä neljänlaista liikettä:
1. Eteen-taakse edes-takaisin
2. Vasemmalle-oikealle edestakaisin.
3. Myötäpäivään ympäri
4. Vastapäivään ympäri

Aluksi kysyt alitajunnaltasi, mitä kukin liike tarkoittaa, tee seuraavista muistiinpanot.
Ajattele mielessäsi:
1. Mikä on kyllä? Heiluri alkaa liikkua "kyllä"-liikettä.
2. Mikä on ei? Heiluri alkaa liikkua "ei"-liikettä.
3. Mikä on en tiedä? Heiluri alkaa liikkua "en tiedä"-liikettä.
4. Mikä on en halua sanoa? Heiluri alkaa liikkua " en halua sanoa"-liikettä.

Testaa heilurin liikkeitä kysymällä tietämiäsi asioita, kuten:
"Paistaako ulkona aurinko?", "Onko polvi kipeä?" tai "Oletko yksin kotona?"

Tämän jälkeen kysyt mieltäsi askarruttavia suljettuja kysymyksiä elämästäsi. Suositeltavaa on, että olet kriittinen kysymysten asettelussa. Heiluri ei vastaa tulevaisuuskysymyksiin. Huomioithan, että heiluri voi vastata vain neljällä tavalla.

Tällä tavalla tutustut syvimpään minääsi ja sen jälkeen voit hoitaa itseäsi: www.aanitteitaelamaan.fi sivuston äänitteillä.


STRESSI – JAKSAMINEN – TAISTELUPAKOREAKTIO Kaikki puhuvat nykyään stressistä. Väsymys on yleistynyt Luonnossa taistelu-pakoreaktio eli stressi kestää 1-2 min. kotkan ajaessa jänistä tai leijonan kaurista.. Ihmisellä taistelu-pakoreaktio eli stressi on 24/7. Stressaantuneet jäävät seinälle heitettäessä kynsistään roikkumaan kuin kypsä makarooni. Stressissä autonomisen hermoston sympaticus on vallalla. Kun taistelu-pako eli sympaticotonus on täydessä käynnissä jatkuvastu seurauksena on uupumus. Uupumusta ja stressiä yritetään hoitaa etanolilla. Alkoholin vaikutuksesta aivoihin ei julkisesti puhuta. Puhutaan vain maksasta ja haimasta. Ihminen horjuu humalassa, koska pikkuaivot ovat myrkytystilassa ja samalla niiden solut kuolevat. Kun haluat stressistä eroon kuuntele barokkimusaa tai rentoutusäänitettä tai joogaa tai urheile 10-20 min x 2-3/pv 90 pv. Liikunnan vähimmäismäärä on 1 h 3x/viikko.Siten saat ehkä parasympatikuksen vallalle. Nopea yksinkertaissin keino on äänite jolla nollataan aivot. Tästä linkistä voit imuroida äänitteen ilmaisekssi: http://www.aanitteitaelamaan.fi/index.php?url=/verkkokauppa/postilista/index/1 Jos sinullla on jokin vaiva, niin seuraavassa on tukihhoitoäänitteitä monenlaisiin vaivoihin ja myös urheilupsyykkausta: www.aanitteitaelamaan.fi Ilkka Härkönen psykiatrian e.l. http://muutoksenblogi.blogspot.com