lauantai 5. huhtikuuta 2014

RISTIRIITATAIPUMUKSEN RATKAISEMINEN - Ihmissuhteiden ja Työhyvinvoinnin parantaminen.


Kaikilla ihmisillä on ristiriitoja. Olemme lapsuudessamme kohdanneet ihmisiä, jotka ovat ehkä kohdelleet meitä väärin ja aina kun joku käyttäytyy vähänkin samalla tavalla nousevat ristiriidat esille.
Kärsivällisyys voi olla koetteella puolison, lasten, muiden sukulaisten, työkavereiden tai ystävien kanssa. Tämä harjoitus parantaa joka tapauksessa välejänne, vaikka ristiriitoja ei olisikaan.
Sitä voi käyttää pienen työyhteisön työhyvinvoinnin parantamiseksi, jolloin jokainen tekee harjoituksen kaikkien toisten kanssa vuorotellen, ehkä eri päivinä..

Jos tunnistat jotain tällaista, näytä tämä kirjoitus vastapuolelle ja teette tämän harjoituksen yhdessä, vaikka siitä ehkä ei olisikaan hyötyä. Sen parempi, jos se parantaa välejänne ja vointianne. Mitään ette menetä.

Sopivana rauhallisena hetkenä katsotte sopivan nuotiopaikan, grillin tai uunin ja valmistaudutte sytyttämään tulen. Hätätilassa vanha iso kurkku-/punajuuripurkki ja kynttiä puistossa tai parvekkeella käy.

Sitten kumpikin tekee tämän harjoituksen yht'aikaan yksin. Jos toinen ei jostain syystä suostu, se on hänen häpeänsä/mokansa ja teet harjoituksen yksin ilman toista.

Otatte A4 paperia ja kynän. Kirjoitatte kirjeet toisillenne. Kirjettä ei missään tapauksessa saa näyttää eikä kertoa toiselle. Koska tiedätte, että kirjeet poltetaan eikä kukaan niitä koskaan näe, niin kirjoitatte aidosti "suunne puhtaaksi" eli kaiken mikä on hampaankolossanne.
Sen jälkeen samaistutte toiseen eli kuvittelette olevanne toinen ja hänen roolissaan vastaatte tuohon kirjeeseen yhtä aidosti. Näin jatkatte kirjeenvaihtoa muutaman kerran kummastakin roolista käsin.

Lopulta kun ei ole enää mitään kirjoitettavaa menette yhdessä juhlaillisesti polttamaan paperit.

Sitten keskustelette mitä tämä vaikutti sinuun.

Tämän prosessin teette useana peräkkäisenä viikonloppuna kunnes suhteenne on korjaantunut.