perjantai 16. heinäkuuta 2010

TUOMIO ON SALAINEN

Pedofiilisissa rikoksissa on tapana julistaa tuomio ja asiakirjat salaiseksi, varsinkin jos uhri on lapsi.
Kun tuomio on salainen, ketkä siitä joutuvat kärsimään ja ketkä siitä hyötyvät?
1. Uhri ei ole mihinkään syyllistynyt. Hän voisi asiasta kertoa helpottaakseen pelkojaan ja varoittaakseen muita. Silloin kun on joutunut trauman kohteeksi, on erittäin tärkeätä että voi myöhemmin avautua ja puhua asiasta. Mutta kun tuomio on salainen, se ei ole mahdollista.
Uhri joutuu siis kärsimään.
2.1 Rikoksen tekijä tuomion kärsittyään voi muina miehinä liittyä yhteiskuntaan ja elää normaalisti tai esimerkiksi pedofiilina jatkaa rikollista toimintaansa. Hänen kannaltaan tuomion salaisuus on hänen etunsa. Englannissa hänen nimensä julkistetaan ja hän joutuu esim. muuttaessaan ilmoittautumaan viranomaisille.
Uhkana salaisuudesta on rikoksen uusiutuminen.
2.2 Jos onkin tapahtunut oikeusmurha ja tuomittu on syytön, joutuu viaton ihminen kärsimään. Oikeusmurhaa ei päästä koskaan penkomaan pohjiaan myöten. Näin todellinen rikollinen jälleen hyötyy eikä tule koskaan tuomituksi ja syytön joutuu kärsimään. Vain sen takia, että pöytäkirjat ovat salaisia. Demokratia ei toimi.
Syytön joutuu kärsimään.
3. Tuomioistuin ja tuomarit kuvittelevat usein olevansa erehtymättömiä. Heitä ei saa kritisoida. Tuomion ja asiakirjojen salaiseksi julistamisella tuomioistuin suojaa selustansa. Tutkiva journalismi ei pääse koskaan asiakirjoihin käsiksi. Näin mahdolliset oikeusmurhat ja vääryydet eivät tule koskaan oikaistuksi.
Seksuaalirikoksen uhri on sellaisessa psyykkisessä tilassa, ettei hän määräajassa kykene tekemään valitusta HO:n tai KO.n eikä ylempi oikeusaste ota sitä välttämättä käsittelyynkään ja automaattisesti julistaa asiakirjat edelleen salaisiksi.
Samanlaisessa psyykkisessä tilassa on myös oikeusmurhan uhri. Hän katsoo joutuneensa ehkä vainon kohteeksi ja välttää valituksia ettei joudu pahemmin rangaistuksi.
Totuus ei välttämättä paljastu.
Näin salaiseksi julistaminen aiheuttaa Kafkamaisen tilanteen. Oikeus ja demokrattinen avoimuus eivät toimi. Tuomion salaiseksi julistamisella ei ole mitään positiivisia vaikutuksia.
Sen sijaa voisi olla laki, että media pääsee tutkimaan asiakirjoja 6 kk kuluttua.
Mielentilatutkimusten sairaukertomukset ovat samassa asemassa.
Vanhojen salaiseksi julistettujen perusteet pitää tutkia yksi kerrallaan ja purkaa salaisuudet.

Motto: Ne, jotka ovat tehneet väärin tulevat alitajuisesti syyttämään itseään ja siten toimimaan, että joutuvat karman lain mukaan vääryytensä seuraukset katkerasti kärsimään.