sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

TAUTIVASTUU

TAUTIVASTUU
Tuo X-juttu on selvä dissosiaatio. Ei mitään ymmärrrystä,muistikuvaa karkaamisiin.Vähän alkoholia ja muuntunut tietoisuus on paikalla ja dissosiaatio. Dissosiaatio ei ole käytöshäiriö. Kannattaa Googlata se. Printaa ja toimita paperit hoitopaikkaan.Itse olen dissosiaatoita hoitanut 80-90-luvulla.Ihminen dissosioituu ahdistustilassa ja karkaa tai nukkuu tai jotain.Samoin tekevät eläimetkin.Se on tahaton primitiivireaktio.
Jos suvussa on alkoholigeeni niinkuin useimmissa suvuissa on niin ainoa vaihtoehto välttää alkoholismi on absolutismi.Alkoholismigeenin tunnistaa siitä,että kalja tai viini maistuu liian hyvältä eikä voi olla ottamatta jos on tarjolla.Sitten kun se on jo toteuttanut itsensä on alkoholismista eroon pääseminen lähes mahdotonta. Ihmiset ovat erilaisia, toisilla yhdestä paukusta tulee aggressio, paranoia, muistin mentys tms.
Kun tiedostaa ei tarvitse toteuttaa.Sen vastapainoksi on hankittava joku terveellisempi harrastus. Esim. Aktiiviurheilu on välttämätön sen vuoksi.
Alkoholigeeni ei ole kenenkään syy. Se selittää käytöksen. Se ei oikeuta ryyppäämään ja siten tappamaan itseään 30 vuodessa hitaasti aivot surkastuttamalla. Ei tule hyvää elämää silloin. Eli vastuu siitä ottaako vai ei on asianomaisella.Tukea siihen tarvitaan ja on saatavissa.
Diabetekseen sairastunut ei ole taudistaan vastuussa, mutta kylläkin sokerittomuudesta ja insuliinista. Samalla tavalla alkoholigeeninen ei ole geenistä vastuussa, mutta kylläkin alkoholittomuudesta ja terapiasta. Samalla tavalla dissosiaatioon taipuvainen ei ole vastuussa siitä, että hänellä on somnambuli-geeni tai punainen tukka, mutta kylläkin siitä, että hän hakeutuu terapiaan. Lapsen kyseessä ollen aikuiset ovat vasatuussa terapoivat hänet.
Somnambuligeeni on 2%:lla väestöstä ja syvään hypnoosiin menee 20%. Periytyy Mendelin lakien mukaisesti. Jos ihmisellä on traumaattinen lapsuus ja menneisyys dissosioi hän ahdistusta välttääkseen, itsensä ulos tilanteesta karkaamalla, juomalla, nukkumalla jne.
Valitettavasti nykyisin asian ymmärtäminen on kovin vähäistä ja terapiaa vaikea saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti