lauantai 18. helmikuuta 2012

MURROSIKÄISEN ALKOHOLISMI

Roolit, vastuu ja aikuisen elämä.
Murrosikäisellä on usein kaksi erilaista roolia:
1. Aikuinen, kiltti, asiallinen, vastuun kantava, rakastettava, upea, ihana, joka haluaa johonkin hyvään ammattiin ja elämään.
2. Hälläväliä-Luuseri, lohikäärme, joka seuraa mielitekojaan välittämättä tulevaisuudesta, kulkee suunnittelematta mihin nokka osoittaa, vastuuton, laiska, luuseri, vaativa, suuttuu, ryyppää, polttaa, karkaa, seuraa alkoholistigeeninsä vaatimuksia, narsisti, opetellut manipuloimaan. Tämä on sisäinen lohikäärme, joka haluaa peittää kiltin puolen seurauksista välittämättä ja käyttää siihen kaikki keinonsa.

Itsenäinen sielu ja sen toteuttamisen kaipuu.
Kun murrosikä on vielä pahasti kesken ja sen merkkinä on itsensä irtiriuhtominen ja vanhempien vihaaminen, mikä on hyvä merkki sikäli, ettei skitsofrenia uhkaa. Ilman vihaa ei pääse irti.
Sielun vapautta ei ole: Kun henkinen limppu=istukka irroitetaan äidistä =napanuora katkaistaan, isketään se samantien kiinni jengiin, poika-/tyttökaveriin, viinaan, huumeisiin, peleihin etc. eli riippuvuus siirtyy kohteesta toiseen. On hyviä ja huonoja riippuvuuden kohteita.
Kiltti puoli riippuu äidissä ja lohikäärme pahassa. Lohikäärmeen ystävät eivät ole oikeita ystäviä, jotka vaikeuksissa oikeasti uhrautuisivat ja auttaisivat. Useimmiten jengi on alkoholigeenisiä, jotka ajattelevat huvituksia ja alkoholia.

Ohje vanhemmalle:
Aikido-tekniikassa japanilainen on neuvottelussa aina samaa mieltä: "Juu, olen ehdottomasti samaa mieltä". Ja jatkaa: "Olisikohan muita vaihtoehtoja?" Eli "Ole vapaa itsenäinen sielu, mihinkähän se johtaa, mitä se sielu valitsee?"
Tässä syöttöjä:
"Sinussa on kaikki tieto: kokemukset, kuultu, luettu tieto. Luultu tieto ei ole tietoa." "Vain sinä itse sen tietosi pohjalta valitset elämäsi polun, vastuu on sinun. Apua olet saanut ja lisää saat tarvittaessa. Mutta loppujen lopuksi kukaan ei elä puolestasi elämääsi."
"Ajattele! Se voi muuttaa ajatuksiasi."

Jos ei auta ja ihmisestä on kehittymässä narsisti, otetaan tiukka linja:
Katso, ettei ole päihteisiin rahaa, vähennä tupakkaraha, jos haisee viinalta sanot, että viikkoraha pieneni vaikka 5¬.
Lapsilisät ja elatusavut eivät ole hänelle tarkoitettuja vaan vanhemmille kustannuksiinsa.
Jos epäsosiaalinen: Puhelimeen saldorajat. Lopeta viikkorahat ja annat vain tarpeeseen: koulu, vaatteet ym., huvituksiin vain vähän ja pyytämisen jälkeen ja tiettyyn tarkoitukseen.
Raha pitää tienata, ei ilmaista rahaa: siivous, tiskaus, koulunumero jne. Katso ettei pölli.
Jos ei mene kouluun,menköön työvoimatoimistoon.

1 kommentti: